Een veilig bezoek aan ons trampolinepark


Voordat je bij Street Jump komt trampoline springen is het belangrijk dat je alle veiligheidsregels van het trampolinepark kent.

Wat doet Street Jump om er voor te zorgen dat kinderen, tieners en volwassenen veilig kunnen springen?

Bij Street Jump doen we er alles aan om de veiligheid van onze bezoekers te waarborgen. Dit neemt niet weg dat onze bezoekers af en toe blessures oplopen. Als dit gebeurt dan is dit voornamelijk aan enkels of polsen. Daarnaast komt het voor dat bezoekers na een springsessie last hebben van spierpijn in de onderrug, schouders en/of armen. Dat is wat ons betreft niet vreemd, want als je komt springen en/of jumptricks uitoefent in een indoor trampolinepark, ben je niet alleen aan het spelen maar ook aan het sporten.

Zoals bij vele sporten bestaat er, ook bij jumpen, een kans op blessures. Als je komt trampolinespringen bij één van onze locaties doe je mee aan een freestylesport wat vergelijkbaar is met o.a. skiën, skateboarden of kitesurfen. Spring je ongecontroleerd, hou je je niet aan onze veiligheidsregels of oefen je jumptricks (acrobatische turn bewegingen zoals salto’s) op de trampolines, Big Airbag of in de Foampit, dan is er een kans om verkeerd te landen en kan je blessures oplopen. Indien je conditie niet optimaal is loop je het risico dat je een blessure oploopt, zeker als je oververmoeid door blijft springen.  Wees bewust van het feit dat je het risico loopt op sportblessures als je komt springen bij Street Jump Apeldoorn. 

Om het risico op blessures te minimaliseren heeft Street Jump de volgende maatregelen genomen:

Aangezien er in Nederland nog weinig specifieke wetgeving bestaat omtrent het bouwen en exploiteren van indoor trampolineparken, hebben wij tevens de bouw- en de exploitatienormen uit de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en Australië bestudeerd en daar belangrijke lessen uit getrokken t.a.v. de bouw, onderhoud en exploitatie van het trampolinepark. In eerdergenoemde landen bestaan indoor trampolineparken al veel langer en heeft de branche na meerdere zeer serieuze incidenten haar lessen getrokken en de regels t.a.v. de constructie en exploitatie aangescherpt.

Street Jump heeft een samenwerking met dhr E. Sneep, veiligheidsdeskundige op het gebied van trampolines en voorzitter van de Nederlandse normcommissie voor trampolineparken (NEN). De heer Sneep adviseert Street Jump over het ontwerp en toezicht om de veiligheid van onze bezoekers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen.

Street Jump locaties zijn gebouwd door gerenommeerde fabrikanten met veel ervaring op het gebied van het ontwerpen en bouwen van professionele trampolineparken. Alle locaties zijn  maatwerk trampolinepark speciaal voor Street Jump ontworpen en geproduceerd.

Het trampolinepark is volledig WAS-gecertificeerd en voldoet daarmee aan de Nederlandse wetgeving voor trampolineparken en speeltoestellen.

Zoals eerder benoemd zijn normen vanuit vooruitstrevende landen bestudeerd en zijn verschillende normen overgenomen. Het betreft:

BSI PAS 5000:2017 (Gestelde eisen in Verenigd Koninkrijk)

DR-AS 5159:2017 (Gestelde eisen in Australië)

ASTM f2970-17 (Gestelde eisen in de Verenigde Staten)

Samen met onze veiligheidsdeskundige en de leveranciers zijn onderhoud en veilheidsprocedures opgesteld in een exploitatiehandboek. Onze sporttoestellen worden dagelijks, wekelijks, maandelijks en per kwartaal gecontroleerd op veiligheid en we voeren waar nodig pro-actief onderhoud uit om te zorgen dat onze toestellen in perfecte staat verkeren voor gebruik.

Bij Street Jump mogen bezoekers vanaf 6 jaar samen springen en kinderen die 5 jaar of jonger zijn mogen tijdens onze speciale kinder jumpuren (mini jump) trampoline springen. Street Jump vindt het niet verstandig om grote en zwaardere jongeren samen met kleine lichte bezoekers samen te laten springen vanwege het risico op botsingen en ongecontroleerde lanceringen. Het omgevingsbewustzijn van jongere bezoekers is daarnaast ook minder ontwikkeld.

Gekwalificeerd personeel en goed opgeleide toezicht houders. Bij Street Jump is de norm dat er minimaal één toezichthouder per 30 bezoekers op de sporttoestellen staat. Deze toezichthouders hebben een interne cursus gevolgd en een deel zelfs een Veilig Toezicht Houden certificaat behaald bij van de firma Trampoline Park Safety, onze veiligheidsdeskundige. Daarnaast hebben onze bedrijfsleiders allemaal een BHV-diploma. Onze freerun en jumpinstructeurs zijn les bevoegd (KNGU-certificering) of volgen in bijna alle gevallen een aansluitende opleiding, bijvoorbeeld Academie voor Lichamelijke Opvoeding of mbo Sport en Bewegen. Daarnaast is er een bedrijfsleider in dienst die verantwoordelijk is voor onderhoud en veiligheid.

Street Jump registreert in detail alle incidenten in het park, maakt analyses en er wordt vergaderd met al het personeel om de incidenten en veiligheidsprotocollen te bespreken en waar nodig aan te scherpen.

Er zijn duidelijke veiligheidsregels en voor iedere jumper een persoonlijke veiligheidsinstructie voordat er gesprongen mag worden. Een video met de veiligheidsregels is naast de instructie zichtbaar op grote beeldschermen bij de check-in balie. Bezoekers die zich niet houden aan de veiligheidsregels, ondanks een waarschuwingen van onze toezichthouders, worden direct verwijderd uit ons park. Niet alleen voor hun eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de overige bezoekers.

Ten slotte zijn speciale antislip (grip) sokken verplicht om te springen bij Street Jump.

We zijn ons ervan bewust dat u wellicht nog vragen heeft na het lezen van bovenstaande tekst. Vragen kunt u te allen tijde stellen aan de bedrijfsleiders van Street Jump. Er is altijd minimaal één bedrijfsleider aanwezig tijdens onze openingsuren. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 075-2012001 of u vraag per email sturen naar: zaanstad@streetjump.eu 

HET LEUKSTE EN STOERSTE INDOOR TRAMPOLINEPARK IN NEDERLAND

RESERVEER DIRECT